Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 42 novozaražena

Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, po jedna iz Blata i s Mljeta te jedna koja nema prebivalište u županiji

Autor: Ivona Amidžić - 17.02.2021

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, od kojih je 17 utvrđeno brzim antigenskim testom, a oporavilo se 30 osoba, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 19 osoba iz Dubrovnika, devet iz Konavala, osam iz Župe dubrovačke, tri iz Metkovića, po jedna iz Blata i s Mljeta te jedna koja nema prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 12 muških i 30 ženskih osoba, a 31 ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 30 osoba, od kojih 18 iz Dubrovnika, četiri iz Konavala, po dvije iz Metkovića i Župe dubrovačke te po jedna iz Blata, Dubrovačkog primorja, Ploča i Stona. Od jučer obrađeno je 209 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 41 827.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 32 osobe. Dva pacijenta zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 794 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na granici, što je ukupno 349 od početka pandemije.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih preporučenih mjera.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, Dubrovačko - neretvanska županija, koronavirus, oboljeli, stožer, zaraženi,