Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 47 novozaraženih, jedna osoba umrla

U samoizolaciji je 1560 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 105 od početka pandemije.

Autor: Darija Kovačić - 06.12.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 26 utvrđeno brzim antigenskim testom, a jedna je osoba umrla, dok je izliječeno 47 osoba, izvijestio je u nedjelju županijski stožer civilne zaštite.

Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, sedam iz Župe dubrovačke, šest iz Metkovića, četiri iz Konavala, po dvije iz Blata i Vele Luke te po jednoj osobi iz Korčule, Ploča i Stona. Ukupno je zaraženo 18 osoba muškog spola i 29 osoba ženskog spola, a za 26 osoba je utvrđena epidemiološka veza.
Umrla je žena iz Dubrovnika rođena 1942. godine.

Od 47 izliječenih osoba njih dvanaest je iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Vele Luke, po tri iz Konavala i Korčule, po dvije iz Blata, Opuzena i Stona te po jedna s Lastova, iz Orebića, Ploča, Pojezerja i Zažablja.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 53 osobe. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih dva na neinvazivnoj ventilaciji, a pet na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1560 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 105 od početka pandemije.

Od jučer obrađena su 222 uzorka, a od početka pandemije ukupno 26.863.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: bolnica, dubrovnik, koronavirus, kršenje mjera, metković, samoizolacija, stožer, zaraženi,