Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 48 novozaraženih, dvoje umrlih

U dubrovačkoj bolnici liječi se 51 osoba: Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su dva na respiratoru

Autor: Ivona Amidžić - 20.11.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 48 novih slučajeva zaraze koronavirusom, dvije su osobe umrle, a 30 osoba je izliječeno, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 23 osobe iz Dubrovnika, 10 iz Konavala, šest iz Župe dubrovačke, tri iz Vele Luke, dvije iz Metkovića te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Blata i Slivnog. Ukupno je zaraženo 28 osoba muškog i 20 osoba ženskog spola, a za njih 26 utvrđena je epidemiološka veza.

Preminuli su muškarac iz Ploča rođen 1931. godine i žena iz Metkovića rođena 1934. godine.

Od 30 izliječenih njih šest je iz Metkovića, pet iz Blata, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Konavala, Vele Luke, Lumbarde, Smokvice i Ploča te jedna osoba iz Korčule i Pojezerja.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 51 osoba. Devet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih su dva na respiratoru – neinvazivna ventilacija, a sedam ih je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1.023 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 98. od početka pandemije. Od jučer obrađen je 151 uzorak, a od početka pandemije ukupno 22.971.

(Hina)

foto: screesnhot

Tagovi: covid-19, koronavirus, novozaraženi, oboljeli, umrli,