Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 66 novozaraženih, jedan umrli

U samoizolaciji je 916 osoba

Autor: Darija Kovačić - 28.11.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 66 novih slučajeva zaraze koronavirusom, jedna osoba je umrla, a izliječene su 44 osobe, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 27 osoba iz Metkovića, 17 iz Dubrovnika, pet iz Korčule, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Orebića, po dvije iz Konavala i Dubrovačkog primorja te po jedna iz Kule Norinske, Opuzena, Ploča, Pojezerja, Slivnog i Stona. Ukupno je zaraženo 38 osoba muškog spola i 28 ženskih osoba, a za 37 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Među novozaraženima u Dubrovniku dvoje je korisnika Doma za starije Dubrovnik, a ukupno je troje zaraženih u Domu. Jedan slučaj otkriven je prekjučerašnjim testiranjem, dva jučerašnjim, a testirani su svi korisnici i djelatnici.

Umro je muškarac iz Dubrovačkog primorja, rođen 1948. godine.

Od 44 izliječene osobe njih 16 je iz Dubrovnika, deset iz Metkovića, po tri iz Vele Luke i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Konavala i Zažablja, po jedna iz Blata, Korčule, s Lastova, iz Lumbarde i Orebića te jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se 54 osobe. Šest bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih je jedan na kisiku, jedan na neinvazivnoj ventilaciji, a četiri je na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 916 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, ukupno 100. od početka pandemije. Od jučer obrađena su 364 uzorka, a od početka pandemije ukupno 24 825.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: DNŽ, koronavirus, prmeinuli, samoizolacija, stožer,