Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 67 novozaraženih

U posljednja 24 sata obrađen je 391 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 59.514

Autor: Ivona Amidžić - 15.04.2021

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 67 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je 17 utvrđeno brzim antigenskim testom, dok se oporavilo njih 89, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je po 20 osoba iz Dubrovnika i Metkovića, sedam iz Ploča, pet iz Vele Luke, četiri iz Župe dubrovačke, tri iz Opuzena, po dvije iz Konavala i Korčule, po jedna iz Slivnog i Smokvice te dvije koje nemaju prebivalište u županiji. Ukupno je zaraženo 27 muških i 40 osoba ženskog spola, a 43 ih ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 89 osoba od kojih 23 iz Metkovića, 22 iz Dubrovnika, 12 iz Orebića, po sedam iz Blata i Vele Luke, četiri iz Kule Norinske, tri iz Konavala, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Opuzena, Ploča, Pojezerja i Župe dubrovačke te jedna iz Korčule.

U posljednja 24 sata obrađen je 391 uzorak, a od početka pandemije analizirano je ukupno 59.514.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Šest pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i svi su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji su 1.132 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, oba na granici. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 635 kršenja.

Županijski stožer civilne zaštite apelira na građane da se drže svih uputa i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: antigenski test, covid, dubrovnik, koronavirus, oboljeli, zaraženi,