Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 87 novozaraženih

U dubrovačkoj bolnici liječi se 55 osoba - Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih dva na neinvazivnoj ventilaciji, a tri na invanzivnoj ventilaciji

Autor: Ivona Amidžić - 02.12.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježeno je 87 novih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 59 utvrđeno brzim antigenskim testom, a izliječene su 33 osobe, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 30 osoba iz Metkovića, od kojih sedam korisnika za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković, 21 osoba iz Dubrovnika te 12 iz Župe dubrovačke, od kojih jedan djelatnik Centra za rehabilitaciju Josipovac.

Pozitivno je i šest osoba iz Konavala, a među njima i jedan djelatnik Doma za starije Konavle. Također je zaraženo pet osoba iz Ploča, po tri iz Kule Norinske i Opuzena, dvije iz Blata, po jedna iz Dubrovačkog primorja, Korčule, Slivnog i Vele Luke te jedna koja nema prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo 46 osoba muškog spola i 41 osoba ženskog spola, a za 42 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Od 33 izliječene osobe njih 14 je iz Metkovića, sedam iz Dubrovnika, po dvije iz Blata, Konavala, Korčule, s Mljeta i Vele Luke te po jedna iz Kule Norinske i Ploča.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 55 osoba. Pet bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih dva na neinvazivnoj ventilaciji, a tri na invanzivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1149 osoba. Od jučer obrađeno je 328 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 25 721.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, Dubrovačko - neretvanska županija, koronavirus, samoizolacija,