Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 94 novozaražena

U samoizolaciji je 1614 osoba. Od jučer je obrađen 261 uzorak, a od početka pandemije ukupno 26 641.

Autor: Darija Kovačić - 05.12.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji zabilježena su 94 nova slučaja zaraze koronavirusom, od čega je 66 utvrđeno brzim antigenskim testom, a izliječeno je 36 osoba, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su 22 osobe iz Metkovića, 21 iz Dubrovnika, deset iz Korčule, devet iz Konavala (jedan korisnik Doma za starije osobe Konavle), osam iz Ploča, pet iz Opuzena, po tri iz Lumbarde i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Kule Norinske, Slivnog i Zažablja, po jedna iz Orebića i Pojezerja te tri koje nemaju prebivalište u županiji.

“Svi djelatnici Doma za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković su negativni na covid-19”, ističu iz županijskog Stožera.

Ukupno je zaraženo 39 osoba muškog i 55 osoba ženskog spola, a za 62 osobe je utvrđena epidemiološka veza.

Od 36 izliječenih osoba njih 14 je iz Metkovića, 12 iz Dubrovnika, četiri iz Ploča, dvije iz Župe dubrovačke te po jedna iz Dubrovačkog primorja, Konavala, Slivnog i Zažablja.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 50 osoba. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih tri na neinvazivnoj, a četiri na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 1614 osoba. Od jučer je obrađen 261 uzorak, a od početka pandemije ukupno 26 641.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: dom za starije, dubrovačka bolnica, dubrovnik, koronavirus, metković, samoizolacija,