Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji bez novozaraženih, dvije osobe umrle

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 40 osoba.

Autor: Darija Kovačić - 26.12.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nisu zabilježeni novi slučajevi zaraze koronavirusom, umrla su dvojica muškaraca u dobi od 57 i 77 godina, a oporavilo se 49 ljudi, izvijestio je u subotu županijski stožer civilne zaštite.

Umrla su dvojica muškaraca, iz Kule Norinske rođen 1943. godine te iz Dubrovnika rođen 1963. godine.  Oporavilo se 49 osoba, od kojih 18 iz Dubrovnika, po sedam iz Korčule i Metkovića, šest iz Opuzena, po dvije iz Blata, Konavala, Kule Norinske i Župe dubrovačke te po jedna s Lastova, iz Ploča i Vele Luke.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječi se 40 osoba. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, od kojih šest na invazivnoj ventilaciji, a jedan na neinvazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji se nalaze 664 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja te mjere, i to oba na granici, što je ukupno 127 od početka pandemije. Od jučer obrađeno je 36 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 32.191.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

(Hina)

Foto: arhiva

Tagovi: koronavirus, liječenje, preminuli, samoizolacija, zaraženi,