Lifestyle

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji najviše zaraženih od početka pandemije: 102 nova slučaja

Za njih 63 je utvrđena epidemiološka veza...

Autor: Ivona Amidžić - 29.10.2020

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u zadnja 24 sata zabilježena su 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najviše od početka pandemije, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaraženo je 18 muških i 21 ženska osoba iz Dubrovnika, 11 muških i 14 ženskih osoba iz Metkovića, šest muških i pet ženskih osoba iz Župe dubrovačke, pet muških i tri ženske osobe iz Ploča, tri muške osobe iz Dubrovačkog primorja, tri ženske osobe iz Konavala, dvije ženske osobe iz Blata, Kule Norinske i Opuzena, dvije muške osobe iz Smokvice, po jedna muška osoba iz Korčule i Lumbarde, jedna ženska osoba iz Pojezerja te dvije muške osobe koje nemaju prebivalište u županiji. Za njih 63 je utvrđena epidemiološka veza.

Preminuo je muškarac (1925. godište) iz Ploča.

Izliječena je 21 osoba, od kojih je osam iz Dubrovnika, četiri iz Metkovića, tri iz Smokvice, po dvije osobe iz Konavala i Vela Luke, jedna iz Župe dubrovačke i jedna osoba koja nema prebivalište u županiji.

U dubrovačkoj bolnici liječi se 26 osoba, a u samoizolaciji je 907 osoba. Od jučer obrađeno je 325 uzoraka, a od početka pandemije ukupno 19.020 uzoraka.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, Dubrovačko - neretvanska županija, koronavirus, najviše, oboljeli, zaraženi,