Lifestyle

U Dubrovniku nevrijeme prouzročilo nevolje

Najavljeno je jako i olujno jugo, mjestimično s orkanskim udarima, posebno u drugom dijelu dana

Autor: Lucija Tokić - 29.10.2018

Zbog požara na električnim stupovima koji su izbili u nevremenu tijekom noći na danas pojedina područja Dubrovačko-neretvanske županije ostala su bez napajanja električnom energijom, izvijestio je  Županijski centar 112 Dubrovnik.

ŽC 112 Dubrovnik također je zaprimio dojave o odronima na Jadranskoj magistrali, iščupanim stablima, slomljenim granama i oborenim stupovima, a sve su dojave proslijeđene nadležnim službama.

Pomorski promet na dubrovačkom području u prekidu je na brodskoj liniji Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, trajektnim linijama Dubrovnik-Lopud-Suđurađ i Prapratno-Sobra te brzobrodskoj liniji Ubli-Sobra-Luka Šipanska-Dubrovnik. Zbog loših vremenskih uvjeta otkazana je linija Dubrovnik-Bari te se putovanje prebacuje za utorak, 30. listopada, s polaskom u 10 sati.

Državni hidrometeorološki zavod za područje najjužnije županije oglasio je crveni meteoalarm. Najavljeno je jako i olujno jugo, mjestimično s orkanskim udarima, posebno u drugom dijelu dana. Pritom će se najjači udari vjetra kretati od 90 do 145 kilometara na sat.

(Hina)

Foto: Unsplash

Tagovi: dubrovnik, nevrijeme, oluja,