Gospodarstvo

U Ininom spremniku na benzinskoj u Splitu stajalo krivo gorivo

Velike štete na automobilima korisnika - Iz Ine kažu 'ljudski faktor'?

Autor: Ivona Amidžić - 03.04.2019

U spremnik za gorivo Eurodizel Class Plus pogreškom je uliveno benzinsko gorivo, tako da su svi korisnici umjesto Eurodizela u automobile točili pogrešno gorivo. U ponedjeljak je obustavljena prodaja, ali je dotad bilo izdano stotinjak računa za to gorivo.

Ina se ispričala svim korisnicima na grešci te su priopćili kako će, verificirajući navode kupaca video snimkom, svima oštećenima nadoknaditi štetu.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“U nedjelju, 31. ožujka, u jutarnjim je satima zbog ljudskog faktora došlo do nenamjerne pogreške prilikom koje je u komoru cisterne za Eurodizel Class Plus gorivo utočeno benzinsko gorivo, a koje je posljedično utočeno i u spremnik za navedeno dizelsko gorivo na maloprodajnom mjestu Smokovik u Splitu.

Prodaja navedenog goriva obustavljena je u ponedjeljak 1. travnja oko 9 sati ujutro, to jest, odmah nakon prve dojave kupca o problemu s gorivom. U navedenom periodu izdano je stotinjak računa.

Ovim putem ispričavamo se svim kupcima koji su zbog ovog propusta imali neugodnosti. Molimo sve kupce koji su kupili gorivo u navedenom periodu da se jave na Inin besplatni telefon na broj 0800 11 12 ili na ina-besplatni.telefon@ina.hr. Svi kupci koji se jave s računom, izvodom kartice ili čiji identitet se može utvrditi putem snimki videonadzora bit će obeštećeni.

Trenutno se na maloprodajnom mjestu Smokovik prodaja odvija regularno te su sva goriva u ponudi ispravna. Zbog navedene nenamjerne pogreške, INA svojim kupcima na maloprodajnom mjestu Smokovik do nedjelje 7. travnja nudi premium goriva po cijeni regularnih.”

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: benzin, diesel, gorivo, ina, krivo gorivo,