Gospodarstvo

U KBC-u Split dodijeljene diplome za znanstveni doprinos

Anđelinović: "Na Zavodu imamo 22 liječnika, a u prošloj smo godini napisali 26 radova što nije lako ni objaviti, ali pokazuje opseg svega što radimo"

Autor: Ivona Amidžić - 14.03.2019

U splitskom KBC-u u srijedu su nakon stručno-znanstvenog skupa dodijeljene diplome za znanstveni doprinos u prošloj godini – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Diplome za znanstveni doprinos u 2018. godini dobili su autori publikacije s najvećim odjekom – šef Klinike za dječje bolesti Marijan Saraga i dječji psihijatar Tomislav Franić, autor s najvećim brojem publikacija – predstojnik Kliničkog zavoda za nuklearnu medicinu Ante Punda i ustrojstvena klinika s najvećim brojem publikacija – Klinički zavod za patologiju, sudsku medicinu i citologiju.

Prije dodjela diploma predstojnici klinika i zavoda, te šefovi odjela predstavili  su svoj rad i postignuća u radu i napredovanju. Njihove klinike, zavode, odjele i pojedince tijekom prošle godine je vrednovalo posebno oformljeno povjerenstvo KBC-a Split.

Ravnatelj KBC-a Julije Meštrović rekao je da su u proteklih godinu dana uvedene nove metode, postupci i tehnike, među kojima nova neuroradiologija, imaju novu magnetsku rezonancu, rade elektrofiziologiju i dr.

U ime Kliničkog zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju diplomu je preuzeo šef Zavoda Šime Anđelinović, koji je istaknuo kako je “znanost treći stup za koji se moramo boriti jer je to jedini način da nove pretrage i spoznaje dođu u našu kliniku”.

Na Zavodu imamo 22 liječnika, a u prošloj smo godini napisali 26 radova što nije lako ni objaviti, ali pokazuje opseg svega što radimo, izjavio je Anđelinović.

Diplome za znanstveni doprinos značajne su za splitsku bolnicu i Sveučilište, smatra jedan od dobitnika Marijan Saraga i dodaje da su na 527. mjestu na svijetu, vjerojatno zato što se zbrajaju čimbenici odjeka.

“Važno je da mi kao mala zemlja sudjelujemo u najboljim znanstvenim skupinama, kako bi doprinosili znanosti”, rekao je Saraga.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: diplome, doprinos, Julije Meštrović, KBC Split, radovi, šime anđelinović, split, znanstveni,

Vezane vijesti