Lifestyle

U ljetnom programu Tvrđave Barone uživajte već ovog vikenda!

Mayales u Šibenik stižu promovirati svoj novi, četvrti studijski album „Domovina“, koji je, osim šibenske, uživo imala priliku čuti još samo zagrebačka publika

Autor: Ivona Amidžić - 18.06.2021

Za sve koji su nestrpljivo iščekivali glazbene večeri na pozornici Tvrđave Barone stiže dobra vijest – u petak, 18. lipnja, od 21 sat stižu Mayales dok je subota rezervirana za prigodni glazbeni program uz DJ-a Baku – najavljuju iz Tvrđave kulture.

Mayales u Šibenik stižu promovirati svoj novi, četvrti studijski album „Domovina“, koji je, osim šibenske, uživo imala priliku čuti još samo zagrebačka publika. Kritika je album dočekala s riječima hvale, a odmah je proglašen i ozbiljnim kandidatom za album godine. Bend predvođen Petrom Beluhanom s nestrpljenjem želi predstaviti nove pjesme publici uživo, a još uvijek stignete uhvatiti posljednje ulaznice za koncert dostupne u sustavu Entrio, online i na prodajnim mjestima – City Point šibenskih tvrđava je jedno od njih.

U subotu, 19. lipnja,  od 21 sat glazbenu selekciju priprema legendarni DJ Bake. Raznovrsni žanrovi će, osim za ugodnu glazbenu atmosferu, poslužiti i kao zvučna podloga uz koju posjetitelji mogu uživati u pogledu na tradicionalni vatromet povodom otvorenja Međunarodnog dječjeg festivala.

Ulaz na tvrđavu je tu večer slobodan članovima Kluba prijatelja i posjetiteljima s važećom dnevnom ulaznicom do popunjenosti kapaciteta gledališta, koji je ograničen zbog trenutne epidemiološke situacije.

Uvod je to u ljetni program Tvrđave Barone gdje nas i ovog ljeta očekuju glazbene večeri Strane B, plesne predstave i koncerti izvođača čija imena Tvrđava kulture još uvijek ne otkriva, no poručuje da se radi o glazbenicima koje će šibenska publika zasigurno pozdraviti s oduševljenjem.

Na rasporedu će se (po običaju) naći i filmske večeri za koje su od ove godine rezervirana dva tjedna termina – srijeda i subota –  u kojima će do kraja rujna publici biti predstavljeni ponajbolji europski ali svjetski filmski naslovi iz nezavisne produkcije.

Detaljan program Tvrđava kulture objavit će uskoro, stoga pozivaju da prije planiranja ljetnih izlazaka svakako bacite oko na kalendar događanja dostupan na službenoj web stranici.

Kao i do sada, svi planirani događaji održavat će se u skladu s aktualnim epidemiološkim mjerama i preporukama, u ograničenim kapacitetima.

foto: Grad Šibenik

Tagovi: barone, glazbene večeri, mayales, Šibenik, tvrđava,