Site icon Glas Dalmacije

U Makarskoj od 19. do 21. veljače – 5. natjecanje za najboljeg interregionalnog kuhara

natjecanje_kuhari_18022019_glasdalmacije

Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija od 19. do 21. veljače u makarskom hotelu Miramare organiziraju Interregionalni kup kuhara europskih regija – IKKER 2019, prenosimo sa službenih stranica Grada Makarske.

Radi se o manifestaciji koja se po peti put održava uz podršku Grada Makarske, Turističke zajednice grada Makarske, hotela Miramare i Biokovo te Grupacije Pivac, a objedinjuje natjecanja u kuhanju deset vrhunskih kuhara koji su lani pobijedili na natjecanjima u svojim državama, amatera u spremanju jetrica na venecijanski način, prezentacije i edukacije.

Profesionalni kuhari u Makarskoj se bore za titulu “najboljeg interregionalnog kuhara”, a osim u pripremi jela, prvog dana natjecanja Grand Prix za odnose s javnošću odgovarat će i na pitanja pred stručnim medijskim žirijem kako bi u 15 minuta predstavili sebe, recepte jela koja pripremaju i objekta u kojem rade što se boduje u ukupnom plasmanu.

 

PROGRAM

UTORAK, 19. 2. 2019.

15:00 – 16:30 sastanak natjecatelja s žirijem, izvlačenje brojeva za natjecanje u boxu

 – Grand Prix za odnose s javnošću

 – Stručni dio – praktični test kulinarskih vještina

20:00 Večera organizatora (domaćini su ŠKMER i Grupa Pivac)

 

SRIJEDA, 20. 2. 2019.

08:00 – 12:30 IKKER- Natjecanje Chefova Finalista pod pokroviteljstvom Grupe Pivac

11:00 – 12:30 Sve iz mora, Centaurus – prezentacija asortimana za 2019 godinu

13:00 – 13:45 Najbolja tuna na tanjuru, Kali tuna – master class otkoštavanja i filetiranja tune

14:00 – 14:45 Začini pod povećalom, Kotanyi – edukacija vrhunskih začina

13:00 – 16:00 MAKARSKA CHALLENGE – Natjecanje amaterskih kuharskih timova pod pokroviteljstvom Grupe Pivac

20:00 Svečana večera i dodjela nagrada (domaćin su albanski chef Sokol Prenga i njegov tim)

(Grad Makarska)

foto: youtube (screenshot)

Exit mobile version