Crna kronika

U naletu motocikla teže ozlijeđeno dijete

Od posljedica udara je dijete odbačeno u stranu i zadobilo teške tjelesne ozljede, a vozač je izgubio nadzor nad motociklom i pao zajedno s putnicom...

Autor: Ivona Amidžić - 15.12.2020

U prometnoj nesreći koja se 12. prosinca oko 15,40 sati dogodila u Šibeniku, teške tjelesne ozljede zadobilo je dijete koje je prebačeno na liječenje iz Opće bolnice Šibenik u Klinički bolnički centar Split, a lakše tjelesne ozljede 27-godišnji vozač motocikla i 20-godišnja suvozačica na motociklu.

Do prometne nesreće je došlo jer se 27-godišnji vozač motocikla nije obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz, uslijed čega u kočenju dolazi do naleta motociklom na dijete.

Od posljedica udara je dijete odbačeno u stranu i zadobilo teške tjelesne ozljede, a vozač je izgubio nadzor nad motociklom i pao zajedno s putnicom od čega su zadobili lakše tjelesne ozljede.

Protiv vozača motocikla će zbog izazivanja prometne nesreće biti podnesena kaznena prijava  Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

foto: unsplash

Tagovi: dijete, motociklist, nesreća, policija, promet, prometna nesreća,