Crna kronika

U novogodišnjoj noći na širem splitskom području 60 medicinskih i 30 vatrogasnih intervencija

U splitskoj bolnici intervencije tijekom novogodišnje noći bile su većinom pomoć srčanim bolesnicim ...

Autor: Alan Srčnik - 01.01.2019

Šezdeset medicinskih intervencija na području Splitsko-dalmatinske županije od čega 30 u Splitu, više od 30 vatrogasnih intervencija i jedan ozlijeđeni 45-godišnji muškarac u Kaštelima, kojemu je petarda eksplodirala u lice, bilanca su novogodišnje noći na širem splitskom području – piše Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u.

U splitskoj bolnici intervencije tijekom novogodišnje noći bile su većinom pomoć srčanim bolesnicima, a liječnički timovi intervenirali su na terenu i zbog zbog alkoholiziranosti na ulici ili zbog nesreća.

Vatrogasci sa šireg splitskog područja imali su pune ruke pa su tako bili na tridesetak hitnih intervencija zbog bacanja pirotehničkih sredstava, izvijestili su za Hinu i u Vatrogasno-operativnom centru Split.

U novogodišnjoj noći, vatrogasci su pozive počeli primati već od 20 sati, i to zbog požara čempresa kod Osnovne škole Plokite, trave na Sirobuji, dimnjaka u Mihanovićevoj ulici, smeća u Glagoljaškoj. Vatrogasci su izvijestili i kako su od 22,30 sati, pa sve do 1,30 na više gradskih lokacija gasili desetak požara u kontejnerima. Također, petnaestak minuta nakon ponoći pozvani na intervenciju u Ninskoj ulici gdje je planuo balkon, a u prvom satu nove 2019. godine gasili su i požar trave u Ratnoj luci Lora.

Gorjelo je i u Koprivnom, Dugom Ratu, Selcima na Braču, te u Kaštel Kambelovcu. Uglavnom su nastradali maslinici, makija i trava. Zbog požara u Dugom Ratu ženska je osoba zbrinuta u bolnici, no još se ne zna radi li se o teškim ozljedama.

U policiji su zabilježili da je ozlijeđen 45- godišnji muškarac prilikom aktiviranja pirotehničkog sredstva, a osim tog događaja, policija je izvijestila da u novogodišnjoj noći nisu zabilježeni drugi incidenti.

Tagovi: doček, intervencije, nova godina,