Lifestyle

U posljednja 24 sata Splitsko-dalmatinska županija bilježi 61 novooboljelu osobu

Ukupno se 1.144 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 41 COVID pozitivna osoba

Autor: Ivona Amidžić - 07.10.2020

U posljednja 24 sata Splitsko-dalmatinska županija bilježi 61 novooboljelu osobu od kojih je najviše iz Splita, njih 26, a jedan je muškarac preminuo, priopćio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

Od ukupno 896 obrađenih testova danas je 61 novooboljela osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na COVID infekciju. Iz Splita ih je 26, Sinja devet, Makarske i Kaštela po pet, Solina četiri, po dva iz Podstrane, Trilja i Imotskog, te po jedan iz Hrvaca, Jelse, Muća, Podbablja, Selca i Trogira.

“Uz 61 novooboljelu osobu s područja Splitsko-dalmatainske županije još su dva strana državljana pozitivna na COVID infekciju od čega student studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu. Od ukupnog broja novooboljelih 28 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju”, stoji u priopćenju.

Ukupno se 1.144 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju je 41 COVID pozitivna osoba, dok se dvije osobe nalaze na respiratoru. Jedna osoba nalazi se u karanteni, dodaje se.

Prema izjvešću KBC-a Split u protekla 24 sata preminuo 79-godišnji muškarac koji je bio na respiratoru, a imao je i brojne komorbiditete, te pozitivan na COVID infekciju.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, KBC Split, koronavirus, splitsko-dalmatinska županija,