Lifestyle

U Šibensko-kninskoj županiji 100 novooboljelih

U šibenskoj bolnici liječi se 31 osoba, od kojih je jedna na terapiji visokim protokom kisika, a dvije na neinvazivnoj ventilaciji...

Autor: Ivona Amidžić - 21.10.2021

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije utvrđeno je 100 novooboljelih od covida-19, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Od novooboljelih 28 osoba je s područja Knina, 23 osobe iz Šibenika, 15 osoba iz Drniša, sedam osoba iz Vodica, pet osoba iz Tribunja, po tri osobe s područja Skradina, Bilica, Promine, Tisnog i Civljana, po dvije iz Murtera i Primoštena te po jedna osoba s područja Rogoznice, Biskupije i Unešića.

Trenutno je 350 aktivnih slučajeva. U šibenskoj bolnici liječi se 31 osoba, od kojih je jedna na terapiji visokim protokom kisika, a dvije na neinvazivnoj ventilaciji. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 781 osoba. Od toga je 759 bliskih kontakata oboljelih, a za 22 osobe je određena mjera samoizolacije zbog ulaska u Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,