Lifestyle

U Šibensko-kninskoj županiji deset novooboljelih, u Zadarskoj sedam

Među novozaraženima su i četiri ženske i jedna muška osoba mlađe životne dobi čije prebivalište je na području drugih županija

Autor: Ivona Amidžić - 12.08.2020

Na području Šibensko-kninske županije zabilježeno je deset novih slučajeva zaraze koronavirusom u posljednja 24 sata, a trenutno je 49 aktivnih slučajeva zaraze, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite te županije.

Među novozaraženima su i četiri ženske i jedna muška osoba mlađe životne dobi koje trenutno borave u Vodicama, a čije prebivalište je na području drugih županija, kontakti su ranije oboljelih.

Zatim, dvije muške i ženska osoba mlađe životne dobi s područja grada Šibenika, čija je epidemiološka obrada u tijeku, mlađa ženska osoba s prebivalištem u Tribunju te muška osoba srednje životne dobi koja trenutno boravi u Tribunju, a prebivalište joj je u Zagrebu.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 87 osoba, a u Općoj bolnici Šibensko-kninske županije nema na liječenju pacijenata oboljelih od bolesti COVID-19.

U posljednja 24 sata uzorkovano je 20 uzorka za testiranje na SARS-CoV-2 virus, dodaju iz stožera.

U Zadarskoj županiji sedam novih slučajeva zaraze

Sedam je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, izvijestio je u srijedu županijski Stožer Civilne zaštite.

Stožer ističe kako je kod pet novih slučajeva zaraze riječ o mlađoj populaciji i pojedinačnim slučajevima, koji nisu međusobno povezani te dva slučaja, gdje se radi o rutinskom testiranju prilikom dolaska u Opću bolnicu Zadar i osobi koja je sezonski zaposlena na zadarskom području.

U samoizolaciji je 150 osoba, nadzor je istekao za 4881 stanovnika, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 130 uzoraka.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su dva kršenja propisane samoizolacije.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: koronavirus, Šibenik, slučajeva, zadar, zaraza,