Crna kronika

U Solinu pomahnitali mladić demolirao autobus

Ničim izazvan izgrednik je prvo iščupao prednji brisač autobusa i njime porazbijao dobar dio stakala i limarije, a prestrašeni putnici zajedno s vozačem autobusa pomakli su se na sredinu kako ih ne bi ozlijedio.

Autor: Antonela Verković - 24.02.2019

Muškarac u ranim dvadesetim godinama koji je u nedjelju ujutro u Sv. Kaji u Solinu demolirao autobus javnog gradskog prijevoza “Promet” uhićen je, a potom premješten u splitsku bolnicu, na odjel psihijatrije, doznaje se u splitskoj bolnici – piše Nacionalniportal.hr prenoseći Hina-u.

Nešto prije 7 sati na cesti je zaustavljao automobile, ali mu nitko nije želio stati osim autobusa koji je vozio na liniji Split-Trogir.

Nakon zaustavljanja autobusa ničim izazvan izgrednik je prvo iščupao prednji brisač autobusa i njime porazbijao dobar dio stakala i limarije, a prestrašeni putnici zajedno s vozačem autobusa pomakli su se na sredinu kako ih ne bi ozlijedio.

Svjedoci kažu da je vozač je u jednom trenutku uspio nakratko maknuti izgrednika od autobusa, a putnicima otvorio zadnja vrata da mogu pobjeći.

Izgrednik je potom razbio staklo na vratima autobusa, pokušao voziti, pa čak i vozača tražio pokaznu kartu. Kad je policija stigla na mjesto događaja izgrednik se dao u bijeg, no ubrzo je uhićen.

“S obzirom da su naši policijski djelatnici na terenu procijenili da se s tom osobom ne može ostvariti normalna komunikacija odvezen je u splitsku bolnicu nakon čega ćemo s njim obaviti razgovor”, kazala je za Hinu Antonela Lolić iz splitske policije.

FOTO: Pixabay

Tagovi: autobus, demoliranje, policija, Solin,