Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskog županiji 113 novooboljelih od Covida, umro muškarac

Ukupno je 727 obrađenih testova.

Autor: Darija Kovačić - 14.03.2021

U posljednja 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 113 novooboljelih od Covida-19, dok je u bolnici umro 76-godišnji muškarac  izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, ukupno je 727 obrađenih testova.

Među 113 novopozitivnih na COVID infekciju najviše je iz Splita – 54, Solina sedam, Makarske i Omiša po šest, Trogira pet, Kaštela i Dugog Rata po četiri, te Sinja, Trilja i Tučepa po troje. Po dvoje zaraženih ima Dicmo, Proložac, Dicmo i Pučišća, a po jednog Dugopolje, Hrvace, Jelsa, Muć, Okrug, Otok, Podbablje, Podstrana, Seget, Zagvozd i Zmijavci.

“Od ukupnog broja novooboljelih 62 osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1880 osoba nalazi u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 74 osobe, dok se 13 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umro je muškarac (76) koji je uz brojne komorbiditete bio pozitivan i na COVID infekciju”, istaknuli su u Stožeru.

U proteklih tjedan dana do danas je na području županije ukupno testirano 4642 osobe, umrlo ih je 12, na respiratoru je u prosjeku desetak pacijenata. Liječenje je prvog dana tjedna započelo 57 pacijenata, a u nedjelju se ta brojka povećala na njih 74. Najmlađi umrli u tom razdoblju su bile dvije osobe od 52 godine, dok je najstariji imao 88 godina.

(Hina)

Foto: unsplash

Tagovi: koronavirus, samoizolacija, testirani, umrli, zaraženi,