Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 151 novozaraženi, troje umrlo

Od ukupnog broja novooboljelih 74 osobe su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju

Autor: Ivona Amidžić - 17.11.2020

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je 151 zaražena osoba, a bolnici su umrla dva muškarca i žena, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od 542 obrađena testa danas je 151 pozitivan na koronavirus, a oboljelo je 57 osoba iz Splita (57), 18 iz Kaštela, iz Vrlike i Solina po 11, iz Makarske, Podstrane i Omiša po sedam, iz Trilja četiri osobe, iz Brela, Vrgorca i Dugog Rata po tri, iz Imotskoga, Staroga Grada, Trogira, Segeta, Šolte i Marine po dvije osobe te po jedna osoba iz Sinja, Bola, Baške Vode, Hrvaca, Muća, Nerežišća, Otoka i Sutivana.

Od ukupnog broja novooboljelih 74 osobe su kontakti prije oboljelih, a ostali se epidemiološki obrađuju. U samoizolaciji je 2220 osoba, na bolničkom liječenju ih je 129, a 11 je na respiratoru.

Prema izvješću splitskoga KBC-a, u protekla 24 sata umrle su tri osobe, muškarci u dobi od 71 i 84 godine te žena u dobi od 86 godina. Svi su, uz mnoge komorbiditete, bili pozitivni i na covid infekciju, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, sdž stožer, splitsko-dalmatinska županija, zaraženi,