Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 55 novooboljelih, u Zadarskoj šest

Njih 27 je iz Splita, a jedna je osoba preminula

Autor: Ivona Amidžić - 24.08.2020

U​ Splitsko-dalmatinskoj županiji u ponedjeljak je utvrđeno 55 novooboljelih osoba od koronavirusa od kojih je njih 27 iz Splita, dok je jedna osoba preminula, priopćio je županijski Nastavni zavod za javno zdravstvo.

​Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 437 obrađenih testova danas je 55 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju​. Iz Splita ​je ​27​ osoba​, ​Makarske 11, Kaštela pet, ​Lovreća tri, dvoje iz Podstrane, te po jedan iz Klisa​, Sinja​, Omiša, Vrgorca, Solina, Runovića​,​ Hrvaca.

“​Od 55 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1263 osoba nalazi se u samoizolaciji.​ ​Na bolničkom liječenju nalazi se 25 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se dvije osobe nalaze na respiratoru.​ Uz to su četiri osobe u karanteni. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 80 godina. Osoba je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bila pozitivna i na COVID infekciju​”, stoji u izvješću Stožera.​

Koronavirusom zaraženo i šestero djece

Šestero djece vrtića u Kaštelima pozitivno je na COVID 19, službeno je potvrđeno Hini u ponedjeljak županijskom Nastavnom zavodu za javno zdravstvo.

Kako se doznaje iz pouzdanih izvora, šestero djece vrtićke dobi nisu imali nikakve simptome bolesti, ali kako je koronavirusom bila zaražena djelatnica vrtića svi su poslani na testiranje kojim je utvrđeno da su zaraženi. Sva su djeca u samoizolaciji, vrtić je dezinficiran, te su provedene sve epidemiološke mjere.

Osim kaštelanske djece virus COVID 19 je ponovno ušao i na Hitnu medicinsku pomoć gdje je zaražen liječnik, tehničar i vozač iz tima.

Šest novih slučajeva zaraze koronavirusom u Zadarskoj županiji

 

Šest je novih slučajeva zaraze koronavirusom na području Zadarske županije, dvoje novooboljelih je iz Zadra, a po jedan iz općina Galovac, Kali, Sali i Stankovci, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite..

Kod novooboljelih osoba većinom je riječ o obiteljskim kontaktima te mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja tek utvrđuju. U samoizolaciji je 334 osoba, nadzor je istekao za njih 5704, tijekom jučerašnjeg dana testirano je 260 uzoraka, a ukupno su aktivna 134 slučaja. U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 15 pacijenata oboljelih od Covida-19, od kojih je četvero na respiratoru.

Službenici PU zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali nijedno kršenje propisane samoizolacije.

(Hina)

foto: unspalsh

 

Tagovi: djeca, koronavirus, split, splitsko-dalmatinska županija, vrtić, zadarska županija, zaraženo,