Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 62 novooboljele osobe

U Stožeru navode da su od 62 novooboljele osobe njih 28 kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali epidemiološki obrađuju

Autor: Ivona Amidžić - 11.09.2020

U KBC-u Split od koronavirusa je umro 59-godišnjak koji je bio na respiratoru, izvijestio je u petak splitsko-dalmatinski Stožer civilne zaštite, dodajući i kako su u toj županiji 62 novooboljele osobe.

“Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminula je jedna muška osoba stara 59 godina koja se nalazila na respiratoru, a koja je uz ostale komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju”, istaknuli su u priopćenju.

Od ukupno 648 obrađenih testova danas su 62 novooboljele osobe – iz Splita ih je 40, po troje iz Kaštela i Imotskog, po dvoje iz Dugopolja, Trilja i Sinja, te po jedan iz Klisa, Makarske, Omiša, Podbablja, Podstrane, Selca, Solina, Starog Grada, Šestanovca i Trogira.

U Stožeru navode da su od 62 novooboljele osobe njih 28 kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1344 osobe nalaze u samoizolaciji, dok je na bolničkom liječenju 79 COVID pozitivih osoba, a pet ih je na respiratoru.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, split, zaraza, zaraženi,