Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 76 novooboljelih osoba

U Stožeru kažu da je 38 osoba kontakt prethodno oboljelih dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju

Autor: Ivona Amidžić - 17.09.2020

U protekla 24 sata u Splitsko-dalmatinskoj županiji zabilježeno je 76 novooboljelih osoba, dok je jedna osoba umrla u KBC-u Split, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 653 obrađena testa danas je 76 osoba pozitivno.

Iz Splita ih je 35, pet iz Sinja, Kaštela i Trilja, četvero iz Solina, po troje iz Podstrane i Trogira, dvoje zaraženih je iz Imotskog, te po jedan iz Baške Vode, Dicma, Dugog Rata, Dugopolja, Hvara, Klisa, Lećevice, Marine, Omiša, Podbablja, Primorskog Doca, Prološca, Starog Grada i Supetra.

U Stožeru kažu da je 38 osoba kontakt prethodno oboljelih dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno se 1.264 osoba nalazi u samoizolaciji, dok je na bolničkom liječenju 49 osoba.

“U KBC-u Split tri su osobe na respiratoru, a jedna je u karanteni. U protekla 24 sata preminula je ženska osoba stara 88 godina, koja je uz brojne komoborbiditete bila pozitivna i na Covid-19 infekciju”, priopćeno je.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: covid-19, karantena, KBC Split, koronavirus, novooboljeli, zaraženi,