Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji devet novooboljelih

Od ukupnog broja novooboljelih, dvije osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju

Autor: Ivona Amidžić - 11.10.2021

Na području Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 123 obrađena testa, u ponedjeljak je devet novooboljelih osoba pozitivno na covid infekciju, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Među novooboljelim osobama četvero ih je iz Splita,  a po jedna iz Solina, Trogira, Brela, Klisa i Muća.

Od ukupnog broja novooboljelih, dvije osobe su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Sada je na području Splitsko-dalmatinske županije 678 osoba u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju u splitskome Kliničkome bolničkom centru (KBC) su 82 covid pozitivne osobe od kojih je 17 na respiratoru, priopćeno je iz županijskog  Stožera civilne zaštite.

Ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović rekao je novinarima da je u toj bolnici posljednjih dana u opadanju broj hospitaliziranih koji su zaraženi koronavirusom ali je, upozorio je, 17 zaraženih na respiratoru još velik broj.

Po njegovim riječima, među zaraženim koronavirusom koji su smješteni u splitski KBC velik je broj bolesnika mlađe životne dobi. Dodao je kako je među zaraženim 90 posto necijepljenih a 10 posto cijepljenih.

Kazao je da se rade  testovi za ono medicinsko osoblje  u KBC-u Split “za koje je to potrebno” i nitko do sad nije odbio  testiranje. Do sada je u KBC-u Split testirano 1400 medicinskog osoblja, izvijestio je ravnatelj bolnice.

Na pitanje novinara je li uvođenje covid potvrda motiviralo medicinsko i nemedicinsko osoblje na cijepljenje, Meštrović je rekao kako za sada nema evidenciju ali, dodao je, “sigurno jest”.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zaraženi,

Vezane vijesti