Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji troje novooboljelih, na zadarskom području dvoje

Tri osobe iz vrličkog Centra za rehabilitaciju koje su ponovo testirane su negativne su na Covid -19

Autor: Ivona Amidžić - 04.08.2020

Smanjuje se broj novozaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, u utorak ih je troje, a tri osobe iz vrličkog Centra za rehabilitaciju koje su ponovo testirane su negativne su na Covid -19, izvijestio je županijski Stožer Civilne zaštite.

​Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo od ukupno 350 obrađenih testova danas su tri novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju, jedna osoba iz Sinja i dvije iz Vrgorca.

“Od  tri novooboljele osobe njih dvije su kontakti prethodno oboljelih dok se još jedna osoba epidemiološki obrađuje. Tri osobe iz Centra za rehabilitaciju u Vrlici, za koje je ponavljano uzorkovanje, negativne su na COVID infekciju.  U samoizolaciji je 540 osoba, 15 COVID pozitivnih osoba nalazi se na bolničkom liječenju u KBC Split, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru”, priopćili su iz Stožera.

Na zadarskom području dvije novozarađene osobe koronavirusom

Na zadarskom području dvije su novozaražene osobe koronavirusom, a riječ je o državljaninu Poljske koji se nakon testiranja vratio kući te muškarcu srednje životne dobi iz Obrovca kojem se utvrđuju kontakti i kretanje, izvijestio je u utorak Županijski stožer Civilne zaštite.

U priopćenju se ističe da je izliječena jedna osoba, u samoizolaciji ih je 134, a jučer su testirana 84 uzorka.

U posljednja 24 sata službenici PU zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje propisane samoizolacije.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, split, zadar, zaraženi,