Lifestyle

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno 52 novooboljelih

U samoizolaciji je 1.181 osoba, na bolničkom liječenju 39 covid-pozitivnih osoba, dok se tri osobe nalaze na respiratoru

Autor: Ivona Amidžić - 06.10.2020

U Splitsko-dalmatinskoj županiji u posljednja je 24 sata zabilježeno 52 novooboljelih osoba od koronavirusa, izvijestili su u utorak iz Županijskog stožera Civilne zaštite i dodali da je još 10 stranih državljana pozitivno na koronavirus, među njima devet studenata.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, 52 covid-pozitivne osobe pronađene su među 837 obrađenih testova – iz Splita ih je 18, Sinja osam, Trilja sedam, Hrvaca četiri, Solina tri, dvoje iz Kaštela, te po jedan iz Dicma, Hvara, Imotskog, Jelse, Klisa, Otoka, Prološca, Segeta, Starog Grada i Trogira.

“Uz 52 novooboljele osobe s područja županije još je 10 stranih državljana pozitivno na covid-infekciju od kojih devet studenata studija na engleskom jeziku Medicinskog fakulteta u Splitu te jedan radnik Brodosplita. Od ukupnog broja novooboljelih 29 osoba su kontakti dok se ostali epidemiološki obrađuju”, navodi se u priopćenju.

U samoizolaciji je 1.181 osoba, na bolničkom liječenju 39 covid-pozitivnih osoba, dok se tri osobe nalaze na respiratoru.

(Hina)

foto: pixabay

Tagovi: covid, koronavirus, novooboljeli, samoizolacija, sdž,