Lifestyle

U Splitu 24 novozaražene osobe, na Viru jedna

U Splitsko-dalmatinskoj županiji zaraženo i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici

Autor: Ivona Amidžić - 03.08.2020

Jedna je osoba umrla, a 24 su novozaražene koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji u zadnja 24 sata, među njima i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Županijski Stožer civilne zaštite izvijestio je u ponedjeljak da je u splitskom KBC-u umro 61-godišnji muškarac koji je uz nekoliko teških kroničnih bolesti bio pozitivan na Covid-19 infekciju.

Iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo navode kako je, od ukupno 303 obrađena testa s područja županije, za 24 osobe potvrđena zaraza koronavirusom.

Zaraženo je šest osoba iz Splita, po dvije iz Omiša i Prgometa, po jedna iz Komiže i Vrlike, a među novooboljelima je i 11 štićenika te djelatnik Centra za rehabilitaciju u Vrlici.

Njih pet ima prebivalište Vrlici, a po jedna osoba u Šestanovcu, Postirima, Trilju, Segetu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, kao i dvije osobe u Karlovačkoj županiji.

Svi uzorci Centra za rehabilitaciju u Vrlici su obrađeni (104 djelatnika i 140 štićenika), dok se za tri osobe uzorkovanje mora ponoviti.

Od ukupno 24 novooboljele osobe njih šest su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostalih 18 osoba epidemiološki obrađuju. Uz to, 534 osobe nalaze se u samoizolaciji, a 19 pozitivnih osoba je na bolničkom liječenju u splitskom KBC-u, kažu u Stožeru.

Zadarski stožer: Još jedan zaraženi s otoka Vira

Na području Zadarske županije novozaraženi koronavirusom je muškarac starije životne dobi s otoka Vira, koji je obiteljski kontakt otprije pozitivne osobe, izvijestio je u ponedjeljak Županijski stožer Civilne zaštite.

Jučer je testirano 57 uzoraka, na Covid odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirano je troje pacijenata, a u samoizolaciji je 148 osoba.

U protekla 24 sata službenici PU zadarske nisu zabilježili nii jedno kršenje samoizolacije.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, split, vir, zadar, zaraženi,