Politika

U Splitu obilježen Dan neovisnosti BiH

U ime Grada Splita i splitsko-dalmatinske županije nazočne je na svečanosti pozdravio Damir Gabrić rekavši kako su Hrvatska i BiH povezane i "na zajedničkom putu"

Autor: Lucija Tokić - 02.03.2019

Dan neovisnosti BiH obilježen je u petak navečer u Splitu u organizaciji Vijeća bošnjačke nacionalne manjine splitsko-dalmatinske županije i Splita, te Udruge Bošnjaka branitelja u Domovinskom ratu Hrvatske i Kulturnog društva Bošnjaka “Preporod”, piše Nacionalni Portal.

U ime organizatora Edin Nurkić je naglasio važnost Dana neovisnosti BiH koji se obilježava u spomen na referendum održan krajem veljače i početkom ožujka 1992. godine.

“Referendum o neovisnosti BiH odredio je budućnost i opstojnost BiH,” istaknuo je Nurkić.

Na referendum o nezavisnosti Bosne i Hercegovine, održanom 29. veljače i 1. ožujka 1992., izlaznost glasača je bila oko 64 posto, od kojih je više od 99 posto glasovalo za neovisnost BiH.

U ime Grada Splita i splitsko-dalmatinske županije nazočne je na svečanosti pozdravio Damir Gabrić rekavši kako su Hrvatska i BiH povezane i “na zajedničkom putu.”

Predsjednik Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Splitsko-dalmatinske županije Kadro Kulašin je na svečanosti podijelio smart satove desetorici učenika i učenica osnovnih i srednjih škola bošnjačke nacionalne manjine, koji su se, kako je rečeno, istakli na raznim natjecanjima i “posebno iz Islamskog vjeronauka te radi doprinosa i aktivnosti u zajednici.”

Na svečanosti obilježavanja Dana neovisnosti BiH u Gradskom kazalištu mladih intonirane su himne Hrvatske i BiH. U zabavnom dijelu programa nastupili su Kulturno društvo Bošnjaka “Preporod” i Makedonsko kulturno društvo “Makedonija.”

foto: Pixabay (ilustracija)

Tagovi: Dan neovisnosti BiH, obilježavanje, split,