Lifestyle

U tri dalmatinske županije 76 novozaraženih, dvoje umrlo 

Trenutno je 17 osoba na invazivnoj ventilaciji...

Autor: Ivona Amidžić - 21.05.2021

Na području Zadarske županije 19 je novozaraženih osoba koronavirusom, a u Općoj bolnici Zadar od posljedica covida-19 umro je 71-godišnji muškarac, izvijestio je u petak Županijski stožer civilne zaštite.

Među novooboljelima sedmero ih je u Zadru, četvero u Pakoštanima, troje u Benkovcu te po jedna osoba u Biogradu, Pagu, Pašmanu, Polači i Zemuniku Donjem.

U posljednja 24 sata testirana su 293 uzorka, od bolesti se oporavila 21 osoba, pod aktivnim je nadzorom 630 stanovnika, a policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Na svim covid odjelima u Općoj bolnici Zadar na liječenju je 35 oboljelih, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru hospitalizirano je osmero pacijenata.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 12 novozaraženih i 20 oporavljenih

Zaraza koronavirusom potvrđena je za novih 12 osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a oporavio ih se 20 u posljednja 24 sata, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Zaražene su po četiri osobe iz Dubrovnika i Metkovića, po jedna iz Dubrovačkog Primorja i Vele Luke te dvije koje nemaju prebivalište u županiji.

Ukupno je zaraženo sedam žena i pet muškaraca, a njih pet ima utvrđenu epidemiološku vezu.

Oporavilo se 20 osoba, od kojih po četiri iz Dubrovnika i Metkovića, po tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Vela Luke te po jedna iz Blata, Korčule i Stona, kao i jedna koja nema prebivalište u županiji.

U posljednja 24 sata obrađen je 291 uzorak, a od početka pandemije ukupno 71.758.

U dubrovačkoj bolnici hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenta zahtijevaju intenzivnu skrb i na invazivnoj su ventilaciji.

U samoizolaciji su 272 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje te mjere, što je ukupno 734 od početka pandemije.

Novih 45 zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji, umrla žena

Splitsko-dalmatinska županija posljednja 24 sata broji novih 45 koronavirusom zaraženih osoba, a u splitskoj bolnici od posljedica zaraze umrla je 81-godišnja žena, priopćio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata obrađeno je ukupno 616 testova.

Covid infekcija potvrđena je za 14 osoba iz Splita, po pet iz Kaštela i Šolte, četiri iz Sinja, Podstrana i Imotski imaju po tri zaražene osobe, Omiš i Trogir po dvije, a po jedna je u Hvaru, Baškoj Vodi, Jelsi, Klisu, Marini, Tučepima i Zmijavcima.

Od ukupnog broja novooboljelih, 30 osoba su kontakti prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno se 925 osoba nalazi u samoizolaciji, a na liječenju u splitskom KBC-u je 55 zaraženih osoba, od kojih je sedam na respiratoru.

(Hina)

foto: unspalsh

Tagovi: covid-19, dalmacija, koronavirus, oboljeli, zaraženi,