Gospodarstvo

U Vrgorcu počela nastava, promet se normalizira

Dionica autocesta A1 od Ploca do Zagvozda je čista i prometuje se bez zastoja, promet na graničnim prijelazima Orah i Crveni Grm prema Bosni i Hercegovini također teče bez zastoja

Autor: Alan Srčnik - 10.01.2019

Stanje u Vrgorcu, nakon vremenskih nepogoda, polako se normalizira, nastava je u četvrtak počela u svim osnovnim i srednjim školama, pa i u područnim školama Stilja i Zavojane čije održavanje je bilo upitno zbog veće količine snijega u tim planinskim selima gdje ceste još nisu u potpunosti očišćene – javlja Nacionalniportal.hr, prenoseći Hina-u

Promet se normalizira iako su pojedine dionice lokalnih i županijskih cesta okovane ledom, noćašnja temperatura koja je bila ispod ništice zaledila je snijeg i stvorila poledicu, najviše na državnoj cesti D-512 Makarska-Vrgorac.

Vozače koji putuju iz Makarske u unutrašnjost iz HAK-a pozivaju se na oprez kod sela Brikva i Duge Njive gdje se temperatura još nije popela više nule pa su kolnici mjestimično zaleđeni.

Dionica autocesta A1 od Ploca do Zagvozda je čista i prometuje se bez zastoja, promet na graničnim prijelazima Orah i Crveni Grm prema Bosni i Hercegovini također teče bez zastoja.

HAK na svojim službenim stranicama ističe zabranu prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim vozilima s prikolicama na županijskoj cesti prema Metkoviću.
Autobusni kolodvor Vrgorac bilježi kašnjenja pojedinih autobusa, no sve autobusne linije prometuju po ustaljenom redu vožnje.

Foto: ilustracija

Tagovi: normalizacija, promet, snijeg, vrgorac,