Lifestyle

U Zadarskoj županiji 126 novozaraženih, umrla tri muškarca

U posljednja 24 sata testirano je 476 uzoraka, pod nadzorom je 2.471 stanovnik, a aktivno je 1.727 slučajeva zaraze

Autor: Ivona Amidžić - 26.11.2020

U Zadarskoj županiji potvrđeno je 126 novih slučaja zaraze koronavirusom, a u zadarskoj bolnici umrla su tri muškarca u dobi od 50, 73 i 84 godine, koji su uz covid-19 bolovali od težih kroničnih bolesti, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

U posljednja 24 sata testirano je 476 uzoraka, pod nadzorom je 2.471 stanovnik, a aktivno je 1.727 slučajeva zaraze, među kojima 896 žena i 831 muškarac.

Testiranja u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar pokazala su da je na koronavirus pozitivno još šestero korisnika te jedan korisnik u podružnici u Salima na Dugom otoku.

Sve veći broj hospitaliziranih i umrlih na zadarskom području komentirao je Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar, koji je ustvrdio da je sve više pacijenata s teškom kliničkom slikom.

“Sve je više bolesnika na raznim metodama strojne ventilacije, a u posljednje vrijeme teže obolijevaju i mlađi ljudi pa ih spajamo na kisik i respirator”, rekao je Karuc.

Bolnica ubrzano popunjava kapacitete, pa ako se nastavi ovako postat će problem liječenja bolesnika s akutnim i kroničnim bolestima. “Naš zdravstveni sustav je preopterećen, a liječnici i medicinske sestre rade preko svojih mogućnosti. Molim sve da ozbiljno shvate situaciju, koja je kudikamo gora nego u prvom valu epidemije”, upozorio je Karuc.

Među novooboljelima 72 ih je s područja Zadra, sedam iz Sali, po četvero iz Kali, Privlake i Vira, po troje u Benkovcu, Obrovcu, Pagu, Poličniku i Posedarju, po dvije osobe potvrđene su u Biogradu, Pakoštanima, Polači, Preku, Škabrnji, Vrsima i Zemuniku Donjem te po jedna osoba u Bibinjama, Galovcu, Kolanu, Lišanima Ostrovičkim, Novigradu i Sukošanu.

U zadarskoj bolnici hospitalizirana su 43 bolesnika, od kojih je sedmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru liječi se 13 pacijenata s lakšim simptomima.

Policija je evidentirala dva kršenja samoizolacije.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: bolnica, covid, koronavirus, oboljeli, umrla, zaraženi,