Lifestyle

U Zadarskoj županiji 25 novih slučajeva zaraze koronavirusom

U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitaliziran je 41 oboljeli, od kojih je osmero na respiratoru

Autor: Ivona Amidžić - 19.05.2021

Na području Zadarske županije 25 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u srijedu Županijski stožer Civilne zaštite.

Među novoboljelima 12 ih je u Zadru, po dvije osobe pozitivne su u Pakoštanima i Vrsima te po jedna u Benkovcu, Galovcu, Gračacu, Kalima, Pašmanu, Poličniku, Privlaci, Ražancu i Sukošanu.

U Općoj bolnici Zadar na svim covid odjelima hospitaliziran je 41 oboljeli, od kojih je osmero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je devetero pacijenata.

U protekla 24 sata testirano je 409 uzoraka, od bolesti se oporavilo 18 osoba, pod aktivnim je nadzorom 651 stanovnik, a policija je evidentirala jedno kršenje samoizolacije.

Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je da je u Zadarskoj županiji utrošeno oko 60.000 doza cjepiva, najviše Pfizer cjepiva. Dnevno se u prosjeku cijepi 1400 ljudi, oko 900 na Višnjiku, 300 u ambulanata obiteljske medicine te 200 u Zavodu za javno zdravstvo.

Dosad su organizirano cijepljeni turistički i prosvjetni djelatnici u osnovnim i srednjim školama te na Sveučilištu Zadar, dio zaposlenika u medijskim kućama, djelatnici policije, dječjih vrtića te drugih tvrtki.

Povoljnija epidemiološka situacija rezultat je i procijepljenosti stanovništva pa Županijski stožer civilne zaštite poziva sve one koji se do sada nisu cijepili da se prijave kod svojih obiteljskih liječnika ili putem platforme cijepise.zdravlje.hr jer je to, poručio je Stožer, jedini način vraćanju u normalan život, poručuju iz Županijskog stožera Civilne zaštite.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, zadar, zadarska županija, zaraženi,