Lifestyle

U Zadarskoj županiji 40 novozaraženih; u bolnici očekuju rast broja hospitaliziranih

Pod aktivnim je nadzorom 639 stanovnika, a policija je evidentirala dva kršenja samoizolacije...

Autor: Ivona Amidžić - 25.06.2021

U Zadarskoj je županiji 40 novozaraženih koronavirusom, izvijestio je u petak Županijski stožer Civilne zaštite, dok su iz Opće bolnice Zadar poručili kako su i dalje u pripravnosti te da zbog povećanog broja pozitivnih kroz nekoliko dana očekuju i porast broja hospitaliziranih.

Dvadeset i sedmero novooboljelih izolaciju provodi na području Zadra (27), po troje u Sukošanu i Vrsima, dvoje u Poličniku te po jedna osoba u Benkovcu, Galovcu, Posedarju, Privlaci i Sv. Filipu i Jakovu.

Na covid odjelima u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata i nitko nije na respiratoru, što je, prema riječima ravnatelja bolnice Željka Čuline, odlična vijest.

“Ali to ne znači da se smijemo opustiti! Štoviše, apeliram na naše sugrađane na najveću ozbiljnost jer očito je da su se svi  kolektivno opustili što je dovelo do povećanja broja zaraženih. Opća bolnica Zadar i dalje je u pripravnosti i s obzirom na povećani broj pozitivnih očekujemo porast broja hospitaliziranih za nekoliko dana, upozorava Čulina.

Dodaje kako je jedina učinkovita mjera u borbi s koronavirusom cijepljenje i stoga poziva sve koji to još nisu učinili da se što prije cijepe.

“Usporedno s tim važno je nastaviti s pridržavanjem epidemioloških mjera jer moramo biti svjesni toga da bi povećanje broja zaraženih moglo utjecati na turističku sezonu”, poručio je ravnatelj Čulina.

U posljednja 24 sata testirano je 317 uzoraka, a trenutačno su 183 aktivna slučaja zaraze.

Pod aktivnim je nadzorom 639 stanovnika, a policija je evidentirala dva kršenja samoizolacije.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid, koronavirus, oboljeli, stožer, zadar, zadarska županija, zaraženi,