Lifestyle

U Zadarskoj županiji 53 novozaražene osobe

Pod aktivnim nadzorom je 595 stanovnika, od bolesti se oporavilo 27 osoba

Autor: Ivona Amidžić - 15.10.2021

U posljednja 24 sata u Zadarskoj je županiji na koronavirus testirano 369 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 53 osobe, izvijestio je u petak županijski Stožer civilne zaštite.

Novooboljelih je 28 u Zadru, petero u Privlaci, četvero u Benkovcu, po dvije osobe izolaciju provode u Posedarju, Ražancu i Sukošanu, a po jedna u Biogradu, Lišanima Ostrovičkim, Ninu, Pakoštanima, Poličniku, Starigradu, Sv. Filipu i Jakovu, Tkonu, Viru i Zemuniku Donjem.

Na covid odjelu u Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 22 oboljelih, od kojih je šestero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 11 pacijenata.

Pod aktivnim nadzorom je 595 stanovnika, od bolesti se oporavilo 27 osoba.

Policija nije evidentirala nijedno kršenje mjere samoizolacije, a ukupno su aktivna 273 slučaja.

Od ponedjeljka, 18. listopada, produljuje se radno vrijeme na punktu za cijepljenje u ŠRC Višnjik i počinje cijepljenje trećom dozom imunokompromitiranih i docjepljivanje ostalih kategorija osoba.

Osobe kojima se preporučuje treća doza trebaju se javiti svojim odabranim liječnicima koji će za njih osigurati termine cijepljenja na Višnjiku ili u njihovim ordinacijama.

(Hina)

foto: unsplash

Tagovi: covid-19, koronavirus, oboljeli, zaraženi,