Crna kronika

U Zadru uhićen poznati 51-godišnji kriminalac?

U Njemačkoj ali i Zadru počinio više kaznenih djela i prijevara u ukupnom iznosu od 586.000 eura

Autor: Ivona Amidžić - 07.02.2019

Policija je uhitila u Zadru temeljem Europskog uhidbenog naloga, 51-godišnjeg muškarca, koji je u Njemačkoj počinio više prijevara u ukupnom iznosu od 586.000 eura, a više kaznenih djela počinio je i u Zadru, dok zadarski portali neslužbeno navode da je riječ o poznatom kriminalcu Dobriši Ćosiću.

Voditelj službe kriminalističke policije u Zadru Bore Mršić rekao je na konferenciji za novinare u četvrtak, da je uhićeni muškarac rođen u Banjoj Luci, s prebivalištem u Zadru, koji ima dvojno državljanstvo.

U Njemačkoj je od 2012. do 2014. godine počinio više prijevara kojima je fizičke i pravne osobe oštetio za 586.000 eura.

Nakon toga došao je u Zadar gdje je policiji također postao poznat po više kaznenih djela prijevare, krivotvorenja isprava i sličnog. Usko je povezan sa zadarskim krim-miljeom i kriminalcima iz susjednih država i država EU.

Nakon uhićenja u utorak, 51-godišnjak je u srijedu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

(Hina)

foto: Hina

Tagovi: Dobriša Ćosić, kriminalac, Njemačka, zadar,

Vezane vijesti