Crna kronika

Uginuo ježić kojeg su izudarala djeca u Splitu

Iako se činilo da mu se stanje popravlja te da bi se mogao potpuno oporaviti, ozljede koje su mu nanijela djeca bile su preteške :(

Autor: Ivona Amidžić - 13.03.2019

Jež kojeg su učenici splitske Osnovne škole Bol u ponedjeljak izudarali nogama nažalost je uginuo danas oko 17 sati.  Tužnu vijest potvrdili su djelatnici Veterinarske prakse Anima koji su posljednja dva dana dali sve od sebe kako bi spasili život nesretnom ježiću – prenosimo sa stranice Index.hr.

Iako se činilo da mu se stanje popravlja te da bi se mogao potpuno oporaviti, ozljede koje su mu nanijela djeca bile su preteške.

jež_uginuo_13032019_nacionalniportal

Podsjetimo, jučer je Splitska šapa, udruga koja se bavi pomaganjem životinjama, objavila da su djeca ispred osnovne škole tukla ježa.

Napisali su kako su se djeca u splitskom kvartu Bol iživljavala nad nemoćnim ježom. Objavili su kako su ga odveli veterinaru, ali i kako nije sigurno da će jež preživjeti.

“Monstrumi, nečija djeca… su danas tukla ježa nogama ispred osnovne škole Bol, Split. Ježurko je dobio infuziju i antibiotik. Bio je u šoku i dehidriran. Ne zna se hoće li preživjeti. Sad je naš. Riječi više nemamo za sve budaletine koje hodaju i postoje oko nas”, pisalo je u objavi udruge.

Njihovoj je volonterki dojavljeno da u blizini jedne škole u Splitu učenici 8. razreda šutaju nogama malenog ježa

“Prolaznica je reagirala na zlostavljanje nemoćne životinje te je životinju skupila i predala njihovoj volonterki. Jež je odveden kod veterinara gdje mu je pružena pomoć. Slučaj zlostavljanja ježa izazvao je veliki interes javnosti i medija, kao i gotovo svaki slučaj zlostavljanja životinja koji objavimo na našoj stranici, ali i oni kojima se bave druge udruge i volonteri. Međutim, ono što ovaj slučaj čini zanimljivijim je što su počinitelji i nasilnici, djeca. Nažalost, nama nije prvi slučaj kojem svjedočimo u kojem su zlostavljači životinja djeca, niti prvi koji se događa u blizini jedne odgojno-obrazovne ustanove. Također, nije ni prvi slučaj koji izazove veliku pozornost javnosti koja se onda artikulira kroz veliki broj Facebook komentara, često onih u kojima se poziva na nasilje ali i one u kojima se može iščitati nezadovoljstvo, razoračaranje i čuđenje ‘čija su to djeca’; ‘kakvu to djecu odgajaju neki tamo roditelji’; ‘kako će škola reagirati’; ‘gdje je policija'”, istaknuli su.

(Index.hr)

foto: pixabay (ilustracija)

Tagovi: bol, gazili, izudarali, jež, nogama, osnovna škola, split, udarali, uginuo, veterinarska stanica,