Lifestyle

UNICEF dostavio četiri tone profesionalne zaštitne i medicinske opreme u Hrvatsku

Uz nabavu opreme UNICEF će pokrenuti i posebne programske aktivnosti

Autor: Ivona Amidžić - 30.03.2020

Danas je u Hrvatsku stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom.

Iz UNICEF-ovog skladišta u Kopenhagenu danas su dostavljene četiri tone opreme koja uključuje 30.000 profesionalnih medicinskih maski (FFP2 i FFP3), 30.000 zaštitnih rukavica, 18.000 zaštitnih odijela, kuta i pregača, 4.000 vreća za sigurno odlaganje medicinskog otpada, 2.500 tisuće zaštitnih kapa i 130 pari zaštitnih gumenih čizama.

Obzirom na rastuće potrebe i izazove uzrokovane pandemijom koronavirusa UNICEF nastavlja kampanju i poziva partnere, medije, tvrtke i građane da se uključe i podrže kampanju svojim donacijama.

Donacijama će se:

  • nabavljati respiratori i medicinska oprema za najugroženije pacijente,
  • nabavljati zaštitna oprema za zdravstvene radnike (zaštitna odijela, FFP2 i FFP3 maske, rukavice i drugo),
  • nabavljati sredstva za dezinfekciju i higijenske potrepštine,
  • osigurati stručne upute za zaštitu od širenja pandemije, kao i panike i lažnih vijesti,
  • podržati školovanje na daljinu,
  • pružiti psihosocijalna pomoć za najranjiviju djecu i njihove obitelji.

Donirati se može na web stranici www.unicef.hr/zajedno-protiv-koronavirusa/ te uplatom na UNICEF-ov račun HR1723600001501092524, poziv na broj 2063-989.

Uz podršku partnera i donatora UNICEF će nastaviti nabavljati prioritetnu zaštitnu i medicinsku opremu (odijela, maske, rukavice, respiratore) koja je nužna za spašavanje ljudskih života u borbi protiv pandemije. Uz nabavu opreme UNICEF će pokrenuti programske aktivnosti kojima će:

  • osiguravati provjerene informacije i stručne smjernice kako bi pomogao u sprečavanju širenja virusa te podržao kontinuitet zdravstvene zaštite, obrazovanja i socijalnih usluga,
  • podržati održavanje ključnih usluga socijalne zaštite za najranjiviju djecu i obiteljima,
  • biti osigurana psihosocijalna pomoć najranjivijoj djeci i obiteljima,
  • podržati održavanje školovanja na daljinu.

Regina Castillo, predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku rekla je: „Koronavirus utječe na svakog od nas. Na svaku obitelj, svakog roditelja i svako dijete. UNICEF neumorno i predano radi kako bi osigurao najbolju moguću skrb za djecu i obitelji u Hrvatskoj, posebno za one najranjivije i najugroženije. Sada, više nego ikada prije, računamo na zajedničku solidarnost, velikodušnost i spremnost da podržite našu misiju. Ono što poduzmemo danas, imat će izniman utjecaj na našu budućnost.“

Tagovi: bolnice, donacije, koronavirus, medicinska oprema, UNICEF, zaštitna oprema,