Lifestyle

Uređenje, sanacija i opremanje javnih plaža i kupališta na području Dubrovnika

Kraj radova na opremanju i uređenju javnih kupališta na Elafitima, Vrbici, Štikovici, Titovoj Vili, Trstenom i Orašcu dovršetak je planiran krajem lipnja

Autor: Ivona Amidžić - 21.06.2020

S početkom mjeseca travnja krenule su aktivnosti na uređenju, sanaciji i opremanju javnih plaža i kupališta na području Dubrovnika. Do sada su završeni radovi na sljedećim plažama: Buža, Porporela, Pile-Šulić, Danče, Boninovo, Kalamota (Donje čelo i Bezdan) i Veliki žali, Gjivovići, te kupalištima u Mokošici, Zatonu, Belvederu i Solitudu.

Na plažama u Zatonu (Bunica, Bat, Ankora, Orsan Gverović, Soline, Ponta mala), Mokošici (Ponta Sjekavica, kod Gostione, Vapor, kod ex Ambulante), Solitudu (plaža Mandrač) i na Velikim žalima očišćeni su prilazi do plaža na kojima je odrađeno nasipanje žala i ravnanje plaže, te su postavljeni tuševi, skalice, kabine i svlačionice potrebne za nadolazeću sezonu.

Na Buži, Boninovu, Porporeli, Šuliću, Dančama, Kalamoti (Donje čelo i Bezdan), Belvederu i Gjivovićima također su završeni radovi uređenja koji su obuhvatili popravljanje ograda, skalica i rukohvata, betoniranje oštećenih podesta, zidova i skalina te popravljanje i postavljanje tuševa.

Ugovornom izvođaču tvrtki Frendy d.o.o preostali su radovi na opremanju i uređenju javnih kupališta na Elafitima, Vrbici, Štikovici, Titovoj Vili, Trstenom i Orašcu, čiji je dovršetak planiran krajem lipnja, a sredstva predviđena u Proračunu za uređenje i održavanje plaža prije početka ljetne sezone iznose 1.717.000,00 kuna.

foto: Grad Dubrovnik

Tagovi: dubrovnik, javne plaže, kupališta, opremanje, sanacija, uređenje,

Vezane vijesti