Lifestyle

Uručena priznanja “splitskim pupoljcima”: Mladi, uključite se u kreiranje gradske politike

Na svečanosti, prilagođenoj epidemiološkim mjerama, zaslužene plakete i pljesak nazočnih ove je godine zaslužilo desetoro iznimnih mladih ljudi

Autor: Ivona Amidžić - 14.06.2021

Petu godinu za redom Udruga Naš Kvart dodijelila je priznanja uspješnim mladim Splićankama i Splićanima koji su na različitim poljima djelovanja ostvarili iznimne rezultate, promičući pri tom ljudske vrijednosti koje služe na ponos svom gradu i zajednici.

Na svečanosti, prilagođenoj epidemiološkim mjerama, zaslužene plakete i pljesak nazočnih ove je godine zaslužilo desetoro iznimnih mladih ljudi: Petar Alfirević, učenik koji je napravio 3d animaciju Dioklecijanovih podruma, Paula Ćurić, višestruko nagrađivana i izvrsna učenica Glazbene gimnazije Josipa Hatzea, Antonia Dulčić, uspješna i talentirana nogometašica, Tomislav Jukić, veliki pjevački talent, Marko Kumrić, višestruki prvak države u judu, Josip Perkušić, uspješni mladi pravnik, Iva Rožić, talentirana vaterpolistica, Katerina Strinić,velika gimnastička nada, Filip Škifić,talentirani umjetnik i Emma Uvalić, mlada pjevačica sa zvjezdanim potencijalom.

Čestitke u ime Grada Splita ovogodišnjim lauretima uputio je zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević: – Svi vi ‘pupoljci’ ovdje već ste itetako procvjetali jer ostvarujete velike rezultate i već ste se istaknuli u onome čime se bavite. Zasluge za to pripadaju vama, vašim roditeljima i mentorima i ja vam iskreno čestitam na tome, kazao je zamjenik Ivošević zahvalivši Udruzi Naš Kvart što pridonosi vidljivosti mladih koji imaju puno toga za pokazati. Prenijevši pozdrave i čestitke gradonačelnika Ivice Puljka, zamjenik Ivošević ovom je prigodom još jednom uputio čestitke dobitnici ovog priznanja Barbari Matić na osvojenoj tituli svjetske prvakinje u judu te pozvao mlade da se uključe u izradu gradskog Programa za mlade i aktivno sudjeluju u kreiranju politike i svih odluka koje utječu na ukupnu kvalitetu života u našem gradu. – Učinimo zajedno još više za mlade u ovom gradu, poruka je i poziv na suradnju zamjenika Ivoševića.

Nazočne je u ime organizatora pozdravila dopredsjednica Udruge Naš kvart Blaženka Ercegović, istaknuvši kako je bilo iznimno teško izdvojiti desetero nagrađenih, obzirom da Split obiluje iznimnim mladim ljudima, dok je čestitke i podršku mladima u ime Splitsko-dalmatinske županije uputio župan Blaženko Boban.

foto: Grad Split

Tagovi: mladež, mladi, politika, priznanja, split, splitski pupoljci,