Gospodarstvo

Uskoro kraj građevinskih radova na projektu Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut

Centar za poduzetništvo i nove tehnologije ''Trokut'' projekt je za koji je Grad Šibenik osigurao 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Autor: Ivona Amidžić - 05.06.2020

Bliži se kraju realizacija građevinskih radova na projektu Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut, a u tijeku je i opremanje prostora namještajem vrijednim 785.197,00 kuna bez PDV-a koje će biti provedeno do 3. srpnja 2020. godine.

Uskoro će biti pokrenut i postupak javne nabave za visoko sofisticiranu računalnu i informatičku opremu procijenjene vrijednosti 1.822.454,00 kuna.  Krajem ovog tjedna bit će objavljen i Poziv za iskaz interesa za zakup poslovnog prostora u Centru za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut na koji će se moći javiti zainteresirani poduzetnici, pretežito iz IT sektora.

U sklopu Centra budućim korisnicima bit će na raspolaganju ukupno 28 funkcionalnih jedinica s osiguranim uvjetima za optimizaciju rada, a između ostalog, imat će na raspolaganju urede, sobu za sastanke, kao i prostore za održavanje konferencija, seminara i slično. Korisnici će moći koristiti i Fab lab radionicu, kao i svu računalnu i informatičku oprema koja će biti nabavljena. U to spadaju 3D printeri, 3D skeneri, naočale proširene stvarnosti, razna testna oprema i računali programi.

Ovih dana započeli su i  radovi na uređenju pristupne prometnice do Centra Trokut duljine 264 metra, a rok za njezin dovršetak je mjesec dana. Rekonstrukcija dijela ceste u Mandalini, koja vodi od Ulice Velimira Škorpika do dijela iznad sjedišta Policijske uprave šibensko-kninske i koja se nastavlja na nedavno obnovljenu prometnicu, vrijedna je 1.103.145,00 kuna, a izvođač je TEC GRADNJA d.o.o.

Inače, Centar za poduzetništvo i nove tehnologije ”Trokut” projekt je za koji je Grad Šibenik osigurao 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Europske unije „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.” te ostatak financirao vlastitim sredstvima. Riječ je o novom poduzetničkom sjecištu grada Šibenika na dvije tisuće kvadratnih metara, namijenjenom prvenstveno malim i mikro poduzetnicima u IT industriji, kao i edukaciji svih dobnih skupinama informatičkim vještinama.

foto: Grad Šibenik

Tagovi: centar trokut, projekt, radovi, Šibenik, trokut,