Lifestyle

Usred noći brodicom po gustoj magli hitno prevezena trudnica

Hitan medicinski transport pacijentice u visokoj trudnoći sa otoka Ugljana u Zadar

Autor: Ivona Amidžić - 19.02.2019

Službenici Lučke kapetanije Zadar noćas su po izrazito gustoj magli na moru uspješno i u vrlo kratkom vremenu uspješno obavili hitan medicinski transport (MEDICO) pacijentice sa otoka Ugljana u Zadar, priopćilo je u utorak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Akcija hitnog medicinskog transporta poduzeta je u koordinaciji Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), čiji su službenici u jedan sat u noći zaprimili poziv dežurne liječnice iz mjesta Preko na otoku Ugljanu o potrebi organiziranja hitnog medicinskog transporta pacijentice M.K. (rođena 1998. godine) u visokom stupnju trudnoće, državljanke Republike Hrvatske.

Obavijest o zahtjevu MRCC Rijeka proslijedio je u Lučku kapetaniju Zadar čiji službenici su, unatoč izrazito gustoj magli na moru, u 01:20 sati isplovili iz Luke Gaženica prema mjestu Preko spasilačkom brodicom, na koju su prethodno organizirali ukrcaj liječničke pratnje.

Pacijentica je ukrcana na spasilačku brodicu u 01:45 sati, nakon čega je uz liječničku pratnju prevezena u Gaženicu. Nakon što je brodica pristala u luci u 02:10 sati, pacijenticu su preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar, čime je ova akcija uspješno okončana, navodi Ministarstvo.

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: bdodica, hitno, magla, trudnica, ugljan, zadar,

Vezane vijesti