Kultura

Užitci u scenskoj i glazbenoj umjetnosti nastupit će i ove godine na 66. Splitskom ljetu

Pretprogram Splitskog ljeta najavljen je još u prosincu prošle godine

Autor: Ivona Amidžić - 26.06.2020

“Kao i svake godine, a usprkos okolnostima koje nas prate, očekujem vatromet ljepote umjetnosti i vatromet stvaralaštva. Uvjeren sam da će publika doista uživati u ovogodišnjem,  toliko željenom i očekivanom Splitskom ljetu”, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na predstavljanju 66. izdanja Splitskog ljeta, jedinog opernog festivala u Hrvatskoj i šire.

Kako je istaknuo gradonačelnik na konferenciji za medije održanoj u Vestibulu, brižno pripremljeni program nudi 32 festivalska dana ispunjena vrhunskim umjetničkim užicima i ostvarenjima.

Ravnatelj Festivala Srećko Šestan naveo je kako je pretprogram  Splitskog ljeta, najavljen još u prosincu prošle godine, a uslijed globalne pandemije korona virusa morao biti promijenjen. No, ipak, nastavio je ravnatelj, užitci u scenskoj i glazbenoj umjetnosti nastupit će i ove godine, uz operni, baletni  i dramski ansambl HNK-a i ansambl Lado.

O programu su govorili brojni umjetnici među kojima ravnateljica drame splitskog HNK Jelena Bosančić, ravnatelj opere HNK-a Jure Bučević, ravnatelj baleta HNK-a Ilir Kerni, ravnatelj Gradskog kazališta mladih Ivo Perkušić.

Između ostalog, na ovogodišnjem Splitskom ljetu nastupit će brojni domaći i strani glazbeni i strani umjetnici kao što su Ramon Vargas, Daniela Schillaci, Max Lotta, Ksenija Prohaska, Dražen Šivak, Daniel Cardoso i još mnogi drugi.

Svečano otvorenje Splitskog festivala zakazano je za 14. srpnja.

foto: Grad Split

Tagovi: 66. splitsko ljeto, festival, HNK, ljeto, manifestacija, opera,