Sport

Vaterpolo: Jadranska liga se nastavlja

"Zajednički je zaključak na osnovu želja svih klubova sudionika i sva četiri nacionalna saveza, da se Regionalna vaterpolo liga nastavi"

Autor: Ivona Amidžić - 13.03.2019

Regionalna Jadranska vaterpolo liga normalno se nastavlja nakon stanke i napada na igrače Crvene zvezde u Splitu, odlučeno je na sjednici Upravnog odbora lige u Sisku – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Nakon što su 9. veljače u Splitu napadnuta trojica vaterpolista Zvezde, srpski klubovi su odbijali igrati u Splitu, što je ugrožavalo regularnost natjecanja.

“Zajednički je zaključak na osnovu želja svih klubova sudionika i sva četiri nacionalna saveza (Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Srbije), da se Regionalna vaterpolo liga nastavi i normalno odvija u istom formatu”, tvrdi se u priopćenju.

Ostavlja se klubovima dogovor o terminima odigravanja odgođenih utakmica POŠK – C. zvezda i Mornar BS – C. zvezda.

Također, pored nastavka lige potvrđeno je odigravanje regionalnih turnira za dvije mlađe kategorije kao i finale lige za žene.

Upravni odbor održan je u  Sisku neposredno pred početak utakmice Hrvatske i Srbije u Europskoj ligi.

Sastanku su nazočili Perica Bukić, predsjednik UO RVL, te Mladen Drnasin, Željan Konsuo, Predrag Sloboda, Milivoj Bebić i Renato Živković s hrvatske strane, Đuro Marić iz Crne Gore, te iz Srbije Viktor Jelenić, Aleksandar Šoštar, Saša Vlaisavljević, Nemanja Marijan i Đorđe Đorđević.

(Hina)

foto: Hina (Mario STRMOTIĆ/ ms)

Tagovi: jadranska liga, klubovi, nacionalni savez, regionalna vaterpolo liga, split, vaterpolo,