Lifestyle

Vatrogasci iz svih dijelova Hrvatske stigli na 21. hodočašće u Mariji Bistrici

"Snaga i organiziranost vatrogasnog sustava došli su ovog proljeća do punog izražaja"

Autor: Ivona Amidžić - 01.06.2020

U Nacionalnom marijanskom svetištu Majke Božje Bistričke u Mariji Bistrici, danas, 31. svibnja održano je 21. hodočašće vatrogasaca.

Glavni organizator događaja je Hrvatska vatrogasna zajednica dok je domaćin hodočašća bila Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije. Na ovo tradicionalno hodočašće stigli su vatrogasci iz svih dijelova Hrvatske, kao i visoki vatrogasni dužnosnici te predstavnici državnih tijela.

Ministar Božinović istaknuo je kako su snaga i organiziranost vatrogasnog sustava došli ovog proljeća do punog izražaja te je ponosan što je vatrogastvo dio sustava civilne zaštite. Također je naveo: „Nema gdje Vas nije bilo. Na samo vama svojstven samozatajan način, potvrdili ste da ste ključna snaga i temelj svake zajednice, i svojim postupcima pokazali što uistinu znači živjeti u zajednici i za zajednicu”.

Uputio je potom u svom obraćanju, jedno veliko hvala za energiju koju su vatrogasne snage pokazale u borbi protiv korona virusa i oko saniranja posljedica razornog potresa.

Svim vatrogascima na ovom hodočašću ministar je zaželio da pronađu potreban mir, staloženost i duhovnu snagu za sve što im predstoji, dok će njemu biti velika čast sudjelovati u molitvi sa svim prisutnima. Na kraju je zaželio da imaju što manje intervencija i neka ih uvijek štiti njihov zaštitnik, sveti Florijan.

Koncelebriranu svetu misu u Crkvi, blaženog kardinala Alojzija Stepinca na otvorenom predvodio je preč. Toni Stefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj. Nakon misnog slavlja i završnog blagoslova, Hodočašće vatrogasaca je završilo tradicionalnim križnim putem na bistričkoj Kalvariji.

foto: PU krapinsko-zagorska

Tagovi: hodočašće, marija bistrica, svetište, vatrogasci,

Vezane vijesti