Politika

Video: Bernardić na Klisu – SDP na EU izborima očekuje tri mandata

"Borit ćemo se da naši poljoprivrednici primaju jednake poticaje kao njihove europske kolege, a ne kao sada 20 posto manje i sa zakašnjenjem"

Autor: Ivona Amidžić - 11.03.2019

U Domu kulture na Klisu u organizaciji Općinskog odbora SDP -a Klis na nedjeljnoj popodnevnoj tribini “U susret EU izborima” predsjednik stranke Davor Bernardić ponovno je istaknuo kako ta stranka očekuje tri EU mandata – kako piše Nacionalni Portal, a prenoseći Hina-u.

Prvenstveni je cilj SDP-a da ljudi u Hrvatskoj dobro žive i da ne iseljavaju zbog čega će se u EU parlamentu, kako je rekao Bernardić, sa svojim zastupnicima boriti da naši građani  budu ravnopravni s građanima Europske unije.

Borit ćemo se i da naši poljoprivrednici primaju jednake poticaje kao njihove europske kolege, a ne kao sada 20 posto manje i sa zakašnjenjem, rekao je.

“Cilj nam je iskoristiti EU fondove, a ne da je njihova iskoristivost sada svega 15 posto. Ako je za vrijeme naše vlade mogla biti 86 posto onda znači da se može. Ako u Hrvatskoj imamo europske cijene onda težimo europskim plaćama i zato će SDP inzistirati na našem planu za rast plaća u kojem je moguće da već sljedeći mjesec plaća naraste za 500 kuna”, rekao je Bernardić.

Nastavio je da su njihovi europarlamentarci Tonino Picula i Biljana Borzan dosad najbolje pokazali kako se može boriti za interese Hrvatske u Bruxelessu, a ne biti njihov sluga u Hrvatskoj.

SDP u interesu Hrvatske  sa strankama Amsterdamske koalicije može surađivati nakon europskih izbora, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje. Bernardić vjeruje kako postoji potencijal da se suradnjom SDP- a, kao najjače opozicijske stranke, i stranaka okupljenih oko Amsterdamske koalicije dogodi jedan savez za promjene u Hrvatskoj.

Ponovo je komentirao jučerašnju prometnu nesreću ministrice Gabrijele Žalac

Opetovano je rekao kako se prometna nesreća može dogoditi svakome, ali da je vožnja bez vozačke dozvole, te kada tijekom vožnje “pokupiš” dijete nepoštivanje zakona ove zemlje. Ponovio je i da bi njezina ostavka bila moralni čin.

Osim predsjednika stranke Davora Bernardića na tribini je sudjelovao i saborski zastupnik Branko Grčić, a iako je bio najavljen na Klisu se nije pojavio saborski zastupnik Ranko Ostojić.

 

(Hina)

foto: youtube (screenshot)

Tagovi: Davor Bernardić, EU fondovi, eu izbori, SDP, tribina,