Lifestyle

(VIDEO) Zagreb Danas: Samohrani otac s petero djece završit će na ulici

Nevjerojatna priča u kojoj su zakazali baš svi!

Autor: Ivona Amidžić - 22.05.2019

Obitelj Živič iz Zagreba našla se u neljudskoj situaciji u kojoj se nitko ne bi trebao naći. U njihovom slučaju zakazale su apsolutno sve institucije i država u cjelini. Naime, riječ je o obitelji s petero djece koju prehranjuje samohrani otac, Andrej Živič koji je ostao bez svih primanja te im je sada najmodavac, otkazao stan, a otac će se, s djecom, naći na ulici.

Andrej, koji je Slovenac koji već desetljećima živi u Hrvatskoj, godinama se bori za mirovinu, državljanstva, socijalnu naknadu, zdravstveno osiguranje… Kako nam govori osoba bliska obitelji, djeca su rođena u Hrvatskoj, svi imaju rodni list, ali nemaju državljanstvo, iako bi ga trebali imati samom činjenicom da su rođeni na teritoriju Republike Hrvatske.

Svi koji žele pomoći ovoj obitelji da ne ostane bez krova nad glavom mogu se javiti direktno gospodinu Andreju Živiču na broj 095 571 9036 ili se mogu javiti Udruzi “Ruka u ruci” na broj 091 6215 443, a žiro račun za uplate pripada Anamariji Živič , Andrejevoj kćeri – HR5523400093233153575.

 

Tagovi: djeca, institucije, obitelj živič, petero djece, ulica, živić,