Kultura

Vizualni umjetnik i performer Mak Hubjer izlaže u Klubu Zona

Mak Hubjer predstavit će jedinstveno istraživanje naziva „Čista savjest“ koje se bavi odnosom između umjetnosti, sjećanja i javnog prostora u kontekstu suvremene Bosne i Hercegovine

Autor: Ivona Amidžić - 01.12.2021

U četvrtak, 2. prosinca, u 19 sati u Klubu Zona otvara se pretposljednja izložba u šestom ciklusu izložbi autora mlađe generacije „Mladi izlažu“. Vizualni umjetnik i performer Mak Hubjer predstavit će jedinstveno istraživanje naziva „Čista savjest“ koje se bavi odnosom između umjetnosti, sjećanja i javnog prostora u kontekstu suvremene Bosne i Hercegovine. Izložba će biti otvorena do 13. prosinca.

– Naoko banalnim akcijama, u zaštitnom odijelu s maskom i rukavicama, autor otvara pitanja sjećanja u javnom prostoru, tragovima traumatične prošlosti, pitanja zaborava, raznih pokušaja urbicida i predlaže svoju viziju ironično iskorištavajući pojam „čiste“ savjesti. Poziva promatrače na promišljanje o javnom prostoru, procesima distorzije, reinterpretacije ili brisanja kulturnih identiteta i narativa – objašnjava Tina Vukasović Đaković, kustosica izložbe.

Mak Hubjer rođen je 1993. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Radi na političkim i društvenim temama kroz performativne i vizualne medije, a  njegov je rad prikazan na više domaćih i međunarodnih izložbi.

U prosincu će se u Klubu Zona otvoriti i posljednja izložba u ciklusu izložbi autora mlađe generacije. Održat će se i višednevna Radionica keramike te predavanje o zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom. Nastavlja se niz Biciklopopravljaonica, Kava sa Savjetom mladih, Kaligrafija srijedom, Kreativnih petaka, Večeri modernih društvenih igara, Šahovskih popodneva i Književnih čajanki. Za svih 20-ak prosinačkih događanja, osim otvaranja izložbi, obavezna je rezervacija mjesta putem prijavnice na klubzona.net, gdje je dostupno i više informacija.

Tagovi: izložba, klub zona, mak hubjer,