Lifestyle

Vojnici angažirani i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe

U subotu i nedjelju 686 pripadnika Hrvatske vojske bilo je angažirano na području Siska, Petrinje i Gline te okolnih mjesta i sela

Autor: Ivona Amidžić - 11.01.2021

Hrvatski vojnici, koji su i ovog vikenda nastavili pomagati u potresu stradalom stanovništvu i civilnim institucijama Sisačko-moslavačke županije, angažirani su i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe.

U subotu i nedjelju 686 pripadnika Hrvatske vojske bilo je angažirano na području Siska, Petrinje i Gline te okolnih mjesta i sela.

Pomagali su Crvenom križu prilikom prijevoza i podjele humanitarne pomoći, prijevoza, utovara i istovara kontejnera, postavljana šatora, sanacije prometnica i klizišta, uklanjanja i čišćenja urušene građe, popune gorivom i servisa agregata te drugog, izvijestilo je u nedjelju Ministarstvo obrane.

Hrvatska vojska tako je sanirala ukupno 11 kilometara prometnica, 175 metara klizišta, postavljeno je 77 kontejnera, 20 mobilnih kućica, 11 šatora (44 polja M70), četiri ekspedicijska šatora te jedan šator Alaska, obavljeno je 18 sanitetskih prijevoza. Osim u navedenim zadaćama, vojnici su angažirani i na geosondiranju nasipa rijeke Kupe.

Novim tehnologijama i vojnim sposobnostima Hrvatska vojska obavlja terenska izviđanja stanja i potreba lokalnog stanovništva te daljnju koordinaciju potreba sa civilnim institucijama, ističe MORH.

(Hina)

foto: screenshot

Tagovi: Hrvatska vojska, HV, pomoć, potres, vojnici,